Ontmoetingsdagen

Ontmoeten — Ontmoetingsdagen — Workshops en Masterclasses — Weesper Filosofie KringVideokanaal

De QFWF organiseert jaarlijks een Ontmoetingsdag.

Op de Ontmoetingsdag staat een maatschappelijk thema centraal als vraag. Interactief en door middel van filosofische, spirituele invalshoeken en kunstzinnig expressie brengen wij het thema tot leven. In dialogen staat de vraag centraal hoe dit zou kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van interculturele levenskunst.

Chronologisch Overzicht

Op 12 februari 2016: als opmaat naar de oprichting van de stichting presenteerden wij een digitale spelvorm met wijsheid uit alle windstreken: de Digital game Quest for wisdom in de Bibliotheek van Weesp.

Op 22 december 2016: het oprichtingsfeest van de QFWF met een speelse presentatie van de doelstelling van de van de Quest for wisdom foundation en de relevantie van het gedachtegoed van erelid Dirk De Wachter.
Daarbij zijn ‘de kat’ en ‘de lantaarn’— in een kleine dialoog met behulp van de symboliek op de dialoogtafel — als symbolen voor het jaar 2017 gekozen.

Op 23 juni 2017: een Ontmoetingsdag rond het thema Grenzen, muren en een tussenruimte met de feestelijke aankondiging van de lancering van het Wijsheidsweb.
Een impressie van de dag in een video van Jeffrey van der Velde en Tycho Muijen.

Op 24 november 2018: een Ontmoetingsdag rond het thema Interculturele vieringen en rituelen onder het mottoBárðarbunga en de Zeitgeister. Van de dag is een video gemaakt door Antoinette Hijstek.

Op 7 september 2019: een Ontmoetingsdag over Storytelling on the rhythm of life, crossing borders of cultures and media met een muzikale opening door Mitra Muijen. Kijk voor een impressie op het QFWF-videokanaal en het programma: Ontmoetingsdag 2019

De QFWF Ontmoetingsdag op 17 september 2020 was tegen de achtergrond van de aangescherpte corona maatregelen extra betekenisvol en Bubers uitspraak “Alle werkelijke leven is ontmoeting” werd een levende ervaring. Het QFWF-ontwikkelteam presenteerde rond de wijsheid van slangen interculturele perspectieven en vormen van storytelling: het Animal Wisdom Programma met beeldende kunst, muziek, interculturele dialoog en verhalen! François Reincke maakte een impressie op het QFWF-videokanaal

Op 2 oktober 2021 stond de Ontmoetingsdag in het teken van de lancering van de derde QFWF website Animal Wisdom en het vijfjarig bestaan van de QFWF. In de sfeervolle locatie in het Plofhuis bij fort Uitermeer aan de Vecht werd met dans, muziek, beelden en filosofie Vogelwijsheid vertolkt voor beproevende tijden.
François Reincke maakte een impressie van alle veelzijdige bijdragen.

Voor de QFWF-Ontmoetingsdag 2023, op 29 oktober in theater Wesopa in Weesp, is een kunstzinnig programma ontwikkeld rond het thema: “Samen met alle kleurrijke culturen op moeder aarde het goede leven vorm geven, terwijl er op het wereldtoneel smeulende en exploderende vuurhaarden zijn.” Daarbij stond de vraag centraal: Hoe goed te begrenzen zodat de schoonheid van het verschil mag schitteren? In drie workshops en een ritueel lint is wereldburgerschap in beleving gebracht met metaforen “zoals hoorbaar in wereldmuziek, zichtbaar in wereldsteden, te proeven in wereldkeukens en te beluisteren in de verhalen van de eigen familiegeschiedenis”.

Nivedita Yohana en Tess van Dongen maakten impressies en Dick schäfer een video.

Ontmoetingsdag ontwikkelgroep

In jaarlijks wisselende samenstelling ontwikkelt een groep van QFWF-betrokkenen een sociaal relevant thema tot het programma voor de jaarlijkse Ontmoetingsdag.

Update 2023-02