Quest 3: Ontmoeten

Ontmoeten — Workshops en Masterclasses

Ontmoetingsdagen, Workshops en Masterclasses en het Videokanaal

De QFWF stelt bij het organiseren en documenteren van levende ontmoetingen maatschappelijke kwesties centraal, zoals vraagstukken over de multiculturele samenleving en de kanteling naar een inter- en transculturele wereldorde.

Daarmee beoogt de QFWF dat de (gedocumenteerde) Ontmoetingsdagen en Masterclasses en Workshops inspirerende voorbeelden zijn van de wijze waarop interculturele levenskunst bijdraagt aan ontmoeting en verbinding tussen culturen. Het QFWF videokanaal omvat beeldverslagen van masterclasses en ontmoetingen.

QFWF Ontmoetingsdagen

De QFWF organiseert jaarlijks een Ontmoetingsdag, waarin een maatschappelijk thema centraal staat en als een vraag naar interculturele levenskunst in dialoog gebracht wordt door middel van filosofische, spirituele invalshoeken en kunstzinnig expressie.

Op 12 februari 2016: als opmaat naar de oprichting van de stichting presenteerden wij een digitale spelvorm met wijsheid uit alle windstreken: de game Quest for wisdom in de Bibliotheek van Weesp.

Op 22 december 2016: het oprichtingsfeest van de QFWF met een speelse presentatie van de doelstelling van de van de Quest for wisdom foundation en de relevantie van het gedachtegoed van erelid Dirk De Wachter.
Daarbij zijn ‘de kat’ en ‘de lantaarn’— in een kleine dialoog met behulp van de symboliek op de dialoogtafel — als symbolen voor het jaar 2017 gekozen.

Op 23 juni 2017: een Ontmoetingsdag rond het thema Grenzen, muren en een tussenruimte met de feestelijke aankondiging van de lancering van het Wijsheidsweb.
Een impressie van de dag in een video van Jeffrey van der Velde en Tycho Muijen.

Op 24 november 2018: een Ontmoetingsdag rond het thema Interculturele vieringen en rituelen onder het mottoBárðarbunga en de Zeitgeister. Van de dag is een video gemaakt door Antoinette Hijstek.

Op 7 september 2019: een Ontmoetingsdag over Storytelling on the rhythm of life, crossing borders of cultures and media met een muzikale opening door Mitra Muijen. Kijk voor een impressie op het QFWF-videokanaal en het programma: Ontmoetingsdag 2019

De QFWF Ontmoetingsdag op 17 september 2020 was tegen de achtergrond van de aangescherpte corona maatregelen extra betekenisvol en Bubers uitspraak “Alle werkelijke leven is ontmoeting” werd een levende ervaring. Het QFWF-ontwikkelteam presenteerde rond de wijsheid van slangen interculturele perspectieven en vormen van storytelling: het Animal Wisdom Programma met beeldende kunst, muziek, interculturele dialoog en verhalen! François Reincke maakte een impressie op het QFWF-videokanaal

Op 2 oktober 2021 stond de Ontmoetingsdag in het teken van de lancering van de derde QFWF website Animal Wisdom en het vijfjarig bestaan van de QFWF. In de sfeervolle locatie in het Plofhuis bij fort Uitermeer aan de Vecht werd met dans, muziek, beelden en filosofie Vogelwijsheid vertolkt voor beproevende tijden.
François Reincke maakte een impressie van alle veelzijdige bijdragen.

QFWF Workshops & Masterclasses

De QFWF organiseert zelf en geeft op aanvraag Workshops en Masterclasses op het gebied van interculturele levenskunst en de kunst van het begeleiden door middel van (hybride game- en animatie) vormen van storytelling, spel & dialoog.

QFWF-videokanaal

Sinds najaar 2018 beschikt de QFWF over een videokanaal met opnamen van muziek, lezingen, dialoog rond de speeltafel, workshops en waardevolle momenten van Ontmoetingsdagen en Masterclasses.

Abonneren? Graag, dat kan via het QFWF-videokanaal

Update 2022-05