Quest 3: Ontmoeten

Ontmoetingsdagen, Masterclasses en Videokanaal

De QFWF stelt bij het organiseren en documenteren van levende ontmoetingen maatschappelijke kwesties centraal, zoals vraagstukken over de multiculturele samenleving.

Daarmee beoogt de QFWF dat de (gedocumenteerde) Ontmoetingsdagen en Masterclasses inspirerende voorbeelden zijn van de wijze waarop interculturele levenskunst bijdraagt aan ontmoeting en verbinding tussen culturen. Het QFWF videokanaal omvat beeldverslagen van masterclasses en ontmoetingen.

QFWF Ontmoetingsdagen

De QFWF organiseert jaarlijks een Ontmoetingsdag, waarin een maatschappelijke en filosofisch onderwerp centraal staat en als een vraag naar interculturele levenskunst in dialoog wordt onderzocht.

Op 12 februari 2016 is de waarde van wijsheid uit alle windstreken door middel van de game Quest for wisdom, een digitale spelvorm, gepresenteerd.

Op 22 december 2016 is — tijdens het oprichtingsfeest van de QFWF — de doelstelling van de van de Stichting onder de aandacht gebracht.
Dat gebeurde mede aan de hand van het gedachtegoed van erelid Dirk De Wachter.
Daarnaast zijn ‘de kat’ en ‘de lantaarn’— in een kleine dialoog met behulp van de symboliek op de dialoogtafel — als symbolen voor het jaar 2017 gekozen.

Op 23 juni 2017 organiseerde de QFWF de Ontmoetingsdag rond het thema Grenzen, muren en een tussenruimte en presenteerde de QFWF haar plannen met het Wijsheidsweb.
Van de dag is een video gemaakt door Jeffrey van der Velde en Tycho Muijen.

Op 24 november 2018 organiseerde de QFWF de Ontmoetingsdag rond het thema Interculturele vieringen en rituelen onder het motto “Bárðarbunga en de Zeitgeister.
Van de dag is een video gemaakt door Antoinette Hijstek.

De QFWF Ontmoetingsdag op 7 september 2019 werd muzikaal geopend door Mitra Muijen en was gewijd aan Storytelling on the rhythm of life, crossing borders of cultures and media – als krachtig educatief middel ter bevordering van interculturele levenskunst.

Kijk voor een impressie op ons videokanaal

De QFWF 2020 Ontmoetingsdag was extra bijzonder: de waarde van levende ontmoetingen tegen de achtergrond van de aangescherpte corona maatregelen te ervaren en de waarheid van Bubers uitspraak “Alle werkelijke leven is ontmoeting”. Het QFWF-ontwikkelteam presenteerde het transculturele storytellingprogramma Animal Wisdom Programma in klein en fijn gezelschap met beeldende kunst, muziek, interculturele dialoog en verhalen! 

Lees meer over het programma: Ontmoetingsdag 2019

QFWF Workshops & Masterclasses Interculturele levenskunst

De QFWF organiseert op aanvraag workshops en masterclasses op het gebied van interculturele levenskunst en de kunst van het begeleiden door middel van spel& dialoog, hybride vormen van begeleiding met de game Quest for wisdom en andere vormen van praxis zoals storytelling.
Er is in de periode van 2016-2020 elk jaar een programma voor de Weesper Filosofiekring verzorgd met maandelijkse bijeenkomsten rond thema’s van filosofische levenskunst. Lees hierover een impressie over het thema ‘omgaan met de dood’.

QFWF-videokanaal

Sinds najaar 2018 beschikt de QFWF over een videokanaal met opnamen van muziek, lezingen, dialoog rond de speeltafel, workshops en waardevolle momenten van Ontmoetingsdagen en Masterclasses.

Abonneren? Graag, dat kan via het QFWF-videokanaal