game Quest for wisdom

GS digitaalgame Quest for wisdomAW siteAW educatiefAW game

Draai het digitale Rad van interculturele levenskunst!

De game Quest for wisdom is een digitale spelvorm gebaseerd op wereldwijde en interculturele mythische symbolen, spreekwoorden en verhalen, waarin visies op levensgeluk en levenskunst verborgen zijn.

Twintig verhalen en 80 symbolen uit alle windrichtingen wereldwijd zijn geordend door het Rad van interculturele levenskunst.

Speelwijze van de game Quest for wisdom

De digitale game Quest for wisdom laat deelnemers stilstaan bij (eigen en andermans) opvattingen over levensgeluk door middel van zeven vragen.

Dieren in het woud ― symbool voor natuurlijke wijsheid

Deze cirkelen rond thema’s van levenskunst:

  • Hoe ben je in je element?
  • Is levensgrondhouding meer oplettend ondernemend of alert volgend?
  • Welk levensmotto geeft richting op je levenspad?
  • Hoe koers je op jouw sterke kwaliteit en welke kwaliteit wil je verder ontwikkelen?
  • Welke eerstvolgende stap op dit pad?
  • Hoe ziet die stap eruit in het licht van de levenskunst volgens het Rad?
  • Welke interculturele symbolische wegwijzer kies je uit het door het Rad toegewezen verhaal?
  • Wil je over de betekenis van de symbolische wegwijzer verder advies of een gesprek met een professionele begeleider van de Quest for wisdom foundation?
Luisteren

Doel is voor jezelf en, of met anderen de ingeslagen koers in leven en loopbaan te bezien en daarbij te herkennen hoe deze mede door (inter)culturele opvattingen is gevormd.

Aan de hand van de zeven vragen komen spelers terecht op één van de 20 verhalen en krijgen zij via het Rad een pad van interculturele levenskunst toegewezen. Vervolgens kiezen zij één van vier symbolen uit het verhaal als interculturele symbolische wegwijzer. In totaal bestaat het spel uit 80 verschillende symbolen uit wijsheidstradities uit Oost, West, Noord of Zuid. De symboliek uit het spel vormt een waardevolle spiegel, die door middel van dialoog verder kan worden verkend ten behoeve van het ontwikkelen van interculturele levenskunst individueel, als groep, familie, werk- of sportteam.

Verdere plannen met de game Quest for wisdom

De digitale game Quest for wisdom is ‘under construction’. Het is de bedoeling er een Engelstalige versie aan toe te voegen en de functionaliteit te verbeteren en uit te breiden.

Het spel zelf professioneel gebruiken? Dat kan in overleg!
Informeer naar mogelijkheden
info@questforwisdom.org
Zie
voor praktische informatie en bestellen.

Update 2022-05