QFWF Quest 3: Ontmoetingsdagen, Masterclasses en Videokanaal

De Quest for wisdom foundation (QFWF) stelt bij het organiseren en documenteren van levende ontmoetingen maatschappelijke kwesties centraal, zoals vraagstukken over de multiculturele samenleving.

Daarmee beoogt de QFWF dat de (gedocumenteerde) Ontmoetingsdagen en Masterclasses inspirerende voorbeelden zijn van de wijze waarop interculturele levenskunst bijdraagt aan ontmoeting en verbinding tussen culturen.

QFWF Ontmoetingsdagen

ontmoetingsdag

De QFWF organiseert jaarlijks een Ontmoetingsdag, waarin een actueel onderwerp centraal staat en waarin interculturele levenskunst thematisch in dialoog wordt gebracht.

Op 12 februari 2016 is de waarde van wijsheid uit alle windstreken door middel van de game Quest for wisdom, een digitale spelvorm, gepresenteerd.

Op 22 december 2016 is — tijdens het oprichtingsfeest van de QFWF — de doelstelling van de van de Stichting onder de aandacht gebracht.
Dat gebeurde mede aan de hand van het gedachtegoed van erelid Dirk De Wachter.
Daarnaast zijn ‘de kat’ en ‘de lantaarn’— in een kleine dialoog met behulp van de symboliek op de dialoogtafel — als symbolen voor het jaar 2017 gekozen.

Op 23 juni 2017 organiseerde de QFWF de Ontmoetingsdag rond het thema Grenzen, muren en een tussenruimte en presenteerde de QFWF haar plannen met het Wijsheidsweb.

Op 24 november 2018 organiseerde de QFWF de Ontmoetingsdag rond het thema Interculturele vieringen en rituelen onder het motto “Bárðarbunga en de Zeitgeister”.
Van de dag is een video gemaakt door Antoinette Hijstek.

De Ontmoetingsdag in september 2019 zal gewijd zijn aan de kunst van storytelling uit Ghanese en Indiase culturele tradities als krachtig educatief middel ter bevordering van interculturele levenskunst.

QFWF Masterclasses interculturele levenskunst

masterclass

De QFWF organiseert op aanvraag Masterclasses op het gebied van interculturele levenskunst en de kunst van het begeleiden door middel van Spel, Dialoog, de game Quest for wisdom en/of andere educatieve vormen zoals storytelling.

Zo is de periode van 2016-2019 een programma voor de Weesper Filosofiekring verzorgd.
Daarin zijn de volgende onderwerpen met elkaar besproken en is gezamenlijk een spelvorm van ‘Mens ken je zelf ‘ gespeeld.

  • Het boek ‘Mediale levenskunst’ van Giovanni Rizzuto
  • Het boek ‘De wereld van De Wachter‘ van Dirk De Wachter
  • Het Levensvisiespel ‘Stem je innerlijk kompas’.

QFWF-videokanaal

Sinds najaar 2018 beschikt de QFWF over een videokanaal met opnamen van muziek, lezingen, dialoog rond de speeltafel, workshops en waardevolle momenten van Ontmoetingsdagen en Masterclasses.

Het is de bedoeling dat dit video-kanaal ook de ‘eigen’ QFWF naam krijgt.
Daarvoor zijn tenminste 100 abonnees nodig.
Abonneren? Graag, dat kan via het QFWF-videokanaal.

Zie bijvoorbeeld de video’s van Ontmoetingsdagen 2017 en 2018 en van een Masterclass met Mens, ken je Zelf!

Masterclass met Mens, ken je Zelf!

In deel 2 van de masterclasscyclus zal het samenspel tussen de deelnemers het hoofdthema vormen.

QFWF Ontmoetingsdag ‘Grenzen, muren en een tussenruimte … voor interculturele levenskunst’

De ontmoetingsdag op 23 juni 2017 

Opname: Jeffrey Mohammad – montage: Tycho Muijen

QFWF Ontmoetingsdag ‘Interculturele vieringen en rituelen’

De ontmoetingsdag op 25 november 2018

De QFWF organiseerde een ontmoetingsdag rond het thema Interculturele vieringen en rituelen onder het motto “Bárðarbunga en de Zeisgeister”.
Tevens presenteerde de QFWF nieuwe plannen.

Er is een video van de dag gemaakt door Antoinette Hijstek.

2019-05

Tags: