Mystiek en maatschappij

0

Symposium, Een dag van inspiratie, aandacht en ontmoeting

23 maart 2019 van 10.30-18.00 uur, in Utrecht
gandhi

Geraakt worden door het Wezenlijke, de kern van alle dingen, verandert jou en je hele leven. Je raakt niet minder betrokken bij je medemensen maar juist méér – op andere wijze.
Etty Hillesum, Thich Nhat Hanh, Desmond Tutu… zomaar voorbeelden van mensen die door ‘God’ zijn geraakt – en door de mens bewogen.

Dit symposium is een kans om inspiratie op te doen en verwante mensen te ontmoeten. Sprekers, workshopleiders en deelnemers zijn uit uiteenlopende spirituele achtergronden.

‘s Ochtends zijn er vier korte presentaties vanuit verschillende spirituele achtergronden, afgewisseld met muzikaal meditatieve momenten.
In de lunchpauze is er een informatiemarkt.
’s Middags vinden twee workshoprondes van een uur plaats, waarin het thema van de dag wordt uitgediept. Er zijn vormen van nader contact met de inleiders; meditatie; zingen; meditatief dansen; en andere inhoudelijke verdieping.

Programma

Ochtend

09.30 uur: Inloop, ontvangst en koffie
10.30 uur: Welkom

  • Presentatie Carine Philipse: Mystiek en maatschappij; muzikaal aandachtsmoment – zang Kees van Lent
  • Presentatie Mpho Tutu: Vergeving als pad naar heelheid; muzikaal aandachtsmoment – zang Kees van Lent
  • Presentatie Hilly Bol: Lopen met Thich Nhat Hanh; muzikaal aandachtsmoment – zang Kees van Lent
  • Presentatie Klaas Smelik: Etty Hillesum en haar God

12.45 uur: Lunchpauze en informatiemarkt

Middag

14.00 uur: 1e ronde workshops (Jacobikerk, Kargadoor)
15.00 uur: Wissel van ruimten / locaties
15.15 uur: 2e ronde workshops (Jacobikerk, Kargadoor)
16.15 uur: Pauze
16.45 uur: Afsluiting in de Jacobikerk, met onder andere: Instrumentaal muzikaal aandachtsmoment, Afscheid in Verbondenheid
17.00 uur: Borrel
18.00 uur: Einde

Praktische informatie

  • Datum: 23 maart 2019
  • Tijd: 10.30-18.00 uur
  • Plaats: Jacobikerk. Middagworkshops tevens in Kargadoor
  • Kosten: nu nog met vroegboekkorting: € 70,- daarna: € 85,- | minima:  €30,-
  • Aanmelding: via symposium

Informatiemarkt

Organisaties op levensbeschouwelijke grondslag kunnen zich nog aanmelden voor de informatiemarkt, voor aanvang en na afloop van het programma, en in de lunchpauze.

Mpho Tutu, Klaas Smelik en Marc De Kesel signeren hun boeken, en een scala aan organisaties uit verschillende levensbeschouwelijke richtingen zijn aanwezig om informatie te geven. Zoals: Quakers, Titus Brandsma Instituut, Etty Hillesum Onderzoek Centrum, Advaita Vedanta, Westerse Soefi’s, Leven in Aandacht (Sangha van Thich Nhat Hanh), Stichting Dutch Foundation for Mysticism, Karmel Beweging, en meer.

Accreditatie en bijscholing

Het symposium leent zich goed voor accreditatie, bijscholing, en het verwerven van studiepunten, doordat in de presentaties en workshops de link wordt gelegd tussen mystiek en maatschappij cq maatschappelijke betrokkenheid, en doordat er verschillende methodes voor het werken in groepen in de praktijk worden gebracht.

Hoofdredactie

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van het Wijsheidsweb. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

Schrijf een reactie