Simon Buschman

Simon en Carla Buschman

drs. Simon Buschman (1941), vader van vier zonen, in 1994 hertrouwd met Carla Blind, medio 2012 verhuisd naar de Costa de la Luz, Zuid-Spanje. We maken er landschap- en stedentrips, merken ook dat ons taal- en cultuurbesef vernieuwing ondergaat. De flora & fauna is hier overweldigend; en inspireert tot schrijven.

Afgestudeerd orthopedagoog UU, specialisatie psychotherapie, werkzaam in de (kinder-) gezondheidszorg als orthopedagoog, daarna directie en breder management, tot 1990. Tot medio 2012 een eigen praktijk voor executive consultancy en lifecoaching; en therapeutische begeleiding. Regelmatig leiderschapsdagen. Ruim 25 jaar parttime docent MO-A en B Pedagogiek, specialisatie orthopedagogiek.

Veertien jaar ― ontmoeting met de Japanse poëzie: is dat daar een bloem/ die terugkeert naar haar tak …/ ach nee, een vlinder. Passie voor poëzie, twaalf bundels. Vroege & Klassieke Muziek. Woestijnwandelen. En levensthema’s uitdiepen, samen met 50 tot 90 medeauteurs, zeven boeken.
De uitgave ‘Langszij de tijd ― Opgaan in vergetelheid’ krijgt een vervolgstudie over ‘de ethiek van het herinneren’ i.s.m. de ISVW te Leusden. In voorbereiding de bundel ‘Rufa ― handpalmverhalen, Japans en Spaans getint’, zeer korte verhalen waarin klassieke Japanse gedichten verweven zijn; gesitueerd in een Spaanse omgeving.

Wijsheden van Simon Buschman

Tags: