Kathy Anita de Vries-de Graaf

Kathy Anita de Vries-de Graaf (1950)
Ik studeerde vijf jaar hoofdvak piano op de conservatoria in Den Haag en Utrecht. Daarna volgde ik enige lessen bij Louis Kentner in Londen.
Mijn tweede man Marco de Vries (o.a. oprichter van het Helen Dowling Instituut) bracht mij in aanraking met de nu 96-jarige pianiste Elly Salomé. Haar lessen die ik nog wekelijks volg zijn vanwege haar enorme kennis en betrokkenheid een inspirerende en verrijkende (zowel ei als ij) ervaring.

Ik rondde een tweejarige opleiding Stervensbegeleiding (Rouwverwerking) af bij de NIS in Utrecht. Enkele jaren geleden begon ik met de HBO studie Toegepaste Psychologie bij de LOI en hoop deze volgend studiejaar af te ronden. Al eerder volgde ik bij dit instituut een uitgebreide cursus filosofie. Heel bijzonder vond ik mijn recent gevolgde cursus bij Martine Delfos over trauma. Zij heeft een wereldwijd nieuw model gepubliceerd over trauma.
Twee modules Literatuur/ Open Universiteit.

Mijn speciale interesse binnen het Soefisme ligt in de Perzische mystiek, tijdvak 11de tot de 14de eeuw. (Gestalten uit de Perzische mystiek / Dr. R. van Brakell-Buijs)

Mijn doelstelling is muziek, Soefisme/Boeddhisme en psychologie met elkaar te verbinden in het geven van troost tijdens een rouwproces. Wanneer ik erin slaag het gedachtegoed van Marco hierin te verweven is de cirkel, mijn cirkel, rond.

Ik heb twee kinderen Misha en Roshan en drie kleinkindertjes.

Mijn bijdragen aan het Wijsheidsweb zijn ontstaan door de verdieping en de verrijkende invloed van mijn studie psychologie van waaruit ik verbindingen probeer te leggen naar het Soefisme en Boeddhisme. Ook was mijn eigen verwerkingsproces na achtereenvolgens het overlijden van mijn ouders en mijn man Marco een zoektocht, die mij veel heeft gebracht, maar nog steeds is er een verlangen naar mensen die aansluiten bij de inhoud van mijn leven.

A ladder was placed in front of you, that you might transcend it

Rumi

www.zingevingenrouwverwerking.com, e-mail: Kathy Anita de Vries-de Graaf

Wijsheden van Kathy Anita de Vries-de Graaf

 

Tags: